(FRIT) II - Belediye Hizmetlerinin İyileştirilmesi Projesi Kapsamında Finanse Edilecek Yedi Ayrı Altyapı Yatırımı için Çevresel ve Sosyal Etki Raporlarının Hazırlanması
Proje Geliştirme hedefi, Türkiye'deki Suriyeli mülteci akınından etkilenen hedeflenen belediyelerde güvenli bir şekilde yönetilen su temini, sanitasyon ve katı atık hizmetleri de dahil olmak üzere belediye hizmetlerine erişimi iyileştirmektir. io Environmental Solutions'ın kapsamı, Dünya Bankası tarafından Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) II - Belediye Hizmetlerinin İyileştirilmesi Projesi kapsamında finanse edilen aşağıdaki projeler için İller Bankası A.Ş. adına Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmeleri, Çevresel ve Sosyal Yönetim Planları, Yeniden Yerleşim Planı, Sonradan Sosyal Denetimler, Paydaş Katılım Planları, Çevresel ve Sosyal Yönetim Çerçevesi ve İşgücü Yönetimi Prosedürü geliştirmek ve halkın katılımı toplantıları düzenlemektir.
Kapsam içindeki projeler;
Kahramanmaraş Northern Districts Integrated Solid Waste Project
Kahramanmaraş (Centrum) Drinking Water Project
Kahramanmaraş (Centrum) Sewerage and Storm Water Project
Ceyhan Basin Four Wastewater Treatment Plants in Andırın, Göksun, Ekinözü and Çağlayancerit Districts
Elbistan Drinking Water Network Project
Elbistan Drinking Water Transmission Line Project
Konya Akşehir Water Supply Project
Konya Ilgın Wastewater Treatment Plant
Konya Çumra Wastewater Treatment Plant
Görev kapsamında personeliniz tarafından sağlanan fiili hizmetlerin tanımı:- 4 Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi, 3 Çevresel ve Sosyal Yönetim Planı, 3 Yeniden Yerleşim Planı ve 2 Ex-post Sosyal Denetim Raporu olmak üzere toplam 12 rapor hem İngilizce hem de Türkçe olarak hazırlanmaktadır.
Bu proje kapsamında proje alanlarının çevresel, sosyal, ekonomik, fiziksel, jeolojik, hidrojeolojik, biyolojik özellikleri değerlendirilmektedir. Kapsamlı veri analizi yapılmıştır. Projelerin öngörülen çevresel, sağlık ve güvenlik etkileri, Dünya Bankası Çevresel ve Sosyal Çerçevesi, 2017 doğrultusunda inşaat ve işletme dönemleri için değerlendirilmiştir. Projenin Dünya Bankası Standardını karşılaması için etki azaltıcı önlemler belirlenir ve raporlanır. Bu arada, sosyal uzmanlar ex-post ve gelecekteki arazi edinimi uygulamaları üzerinde çalışmakta ve Dünya Bankası ÇSÇ'ye uygun olarak eksiklikleri ve hafifletmeleri raporlamaktadır.
Bu arada, her bir alt borçlu için toplam altı Paydaş Katılım Planı ile birlikte bir İşgücü Yönetimi Prosedürü ve İller Bankası için bir Çevresel ve Sosyal Yönetim Çerçevesi geliştirilmiştir.
Taslak ÇSED'lerin ve ÇSYP'lerin sunulmasının ardından, projelerin paydaşlarıyla etkileşim kurmak için toplam sekiz halkın katılımı toplantısı düzenlenmiştir.