Elektrik Üretim A.Ş.'nin Özelleştirilmesi İçin Çevre Danışmanlığı ve Bağlı Ortaklıkları
Projenin temel amacı, özelleştirilecek kamu santrallerinin çevresel risklerini en aza indirerek bu yatırımlara katma değer yaratmaktır. Proje, Türkiye'nin kurulu gücünün %36'sını sağlayan mevcut 45 santralin çevresel durum tespitini içermektedir. Bu kapsamda 27 hidroelektrik ve 18 termik santralin çevresel etkileri incelenmekte, ulusal ve AB çevre mevzuatına uyum için alınması gereken önlemler araştırılmakta ve santrallerin mevcut ve gelecekteki çevresel yatırım ihtiyaçları belirlenmektedir. Enerji santrallerindeki IPPC MET uygulamaları (özellikle Büyük Yakma Tesisleri için MET Referans Dokümanına göre), bu uygulamaların performansı, sera gazı emisyon miktarları ve emisyon azaltım potansiyelleri değerlendirilmektedir. MET Referans Dokümanlarına dayalı olarak operasyonel performans iyileştirme seçenekleri de sunulmaktadır. Hazırlanan tesis raporları, yatırımcıların, tesislerin çevresel konulardaki mevcut ve gelecekteki yatırım ve işletme ihtiyaçlarını öngörmeleri için bilgi dokümanı olarak kullanılacaktır.
Görev kapsamında personelimiz tarafından sağlanan fiili hizmetlerin tanımı:
Genel değerlendirme raporunun hazırlanması
Yerinde inceleme ve örnekleme & analiz
Operasyonun değerlendirilmesi ve mevcut operasyonel değerlerin araştırılması (emisyon konsantrasyonları, hava kalitesi değerleri, atık yönetimi ve atık su arıtımı gibi)
IPCC yönergelerine göre işletme raporlarına dayalı olarak sera gazı emisyonlarının hesaplanması. Sera gazı emisyon azaltım seçeneklerinin modellenmesi
45 enerji santralinin çevresel durum tespit raporunun hazırlanması